Orice anvelope, chiar si cele de cea mai inalta calitate, devin inutilizabile. Din acest motiv, toti cei care au o masina se confrunta cu faptul ca anvelopele trebuie schimbate periodic, in functie de adecvarea anvelopelor existente sau de perioada anului.

Pentru a alege anvelopele potrivite, trebuie sa intelegeti mai intai etichetarea. Oamenii se confunda adesea cand vad o multime de Litere si numere, dar, de fapt, totul este foarte simplu. Luati, de exemplu, un produs de pe site-ul nostru HANKOOK VENTUS PRIME2 K115 215/70 R16 100H si sa ne dam seama ce inseamna fiecare dintre caracteristicile prezentate.

Primul numar dupa numele marcii si modelul anvelopei este 215. Indica latimea acestei anvelope in milimetri. Numarul separat de o fractie, 70 este profilul anvelopei,adica raportul dintre inaltimea profilului si latimea ca procent. Litera R inseamna ca este o anvelopa cu un cablu radial.
16 este Diametrul discului in inci. 1 inch este egal cu 2,54 centimetri. 100 este indicele sarcinii pe roata. H este indicele de viteza, care determina viteza maxima admisa de conducere. Pentru o intelegere completa, ar trebui sa studiati imaginea de mai jos: