Anvelope pentru autoturisme

Anvelopele sunt cea mai importanta parte a masinii, oferind o plimbare confortabila pe orice suprafata. Pentru a cumpara anvelope pentru pasageri si a nu va rani, trebuie sa intelegeti bine subiectul. Cauciucul este fabricat din cauciuc cu impuritati de sulf, negru de fum, Cordon si alte elemente.
Cablul textil este utilizat in anvelopele pentru pasageri.

Caracteristicile importante ale anvelopelor sunt parametri precum capacitatea de a atenua salturile si vibratiile in timpul conducerii, prevenirea frecarii, supraincalzirea anvelopei in sine in timpul conducerii, capacitatea de a depasi obstacolele, rezistenta la rulare si asa mai departe.


Clasificarea anvelopelor pentru pasageri

Anvelopele pentru autoturisme pot fi foarte diferite si sunt clasificate in functie de o varietate de caracteristici, cum ar fi sezonalitatea, simetria, precum si merita, de asemenea, sa acordati atentie tuturor marcajelor de pe anvelopa. Fiecare dintre parametri trebuie luat in considerare separat.


Sezonalitate

In functie de sezon, anvelopele auto sunt impartite in:

  • vara
  • iarna
  • tot sezonul

Anvelope de vara

Anvelopele de vara pentru autoturisme difera de anvelopele de iarna in ceea ce priveste compozitia chimica si caracteristicile fizice. Ele sunt mai rigide, isi pastreaza bine forma si nu se deformeaza pe vreme calda.

De asemenea, anvelopele de vara difera in ceea ce priveste modelul benzii de rulare, au o suprafata mare si practic nu exista lamele (sloturi).

Anvelopele de vara trebuie instalate atunci cand temperatura incepe sa depaseasca 7 grade Celsius.


Anvelope de iarna

Anvelopele de iarna, la randul lor, nu isi pierd flexibilitatea in frig, sunt mai moi, iar forma benzii de rulare este mai complexa in comparatie cu anvelopele de vara.

Este absolut contraindicat sa folositi anvelope de iarna vara, deoarece la temperaturi ridicate incep sa se topeasca si sa se uzeze foarte curand.


Anvelope pentru toate anotimpurile

Tipul de anvelopa pentru toate anotimpurile este o optiune excelenta pentru acele regiuni in care nu exista diferente mari de temperatura pe tot parcursul anului. Sunt potrivite si pentru perioadele de toamna si primavara, deoarece intervalul de temperatura permis pentru anvelopele pentru toate anotimpurile este de la -5 la +10 grade Celsius.


Tipul benzii de rulare

In functie de tipurile de modele de rulare, anvelopele sunt impartite in:

  • Asimetric (anvelope cu doua zone – pentru suprafete umede si uscate)
  • Simetric (echilibrat)
  • Directional (rezistent la acvaplanare)


Orientarea firelor de cablu

Conform firelor cablului, anvelopele sunt impartite in diagonala si radiala.
Daca anvelopa este diagonala, atunci are un design mai simplu, o rezistenta mai mare a peretilor laterali si, de asemenea, inmoaie mai bine impacturile.
Anvelopele radiale au o manevrabilitate mai buna, o tractiune sporita pe sosea.

Astfel, avand toate informatiile de mai sus, puteti alege cu usurinta anvelopele potrivite pentru autoturismul dvs.

Este important sa stiti! Cauciucul pentru autoturisme trebuie depozitat in incaperi uscate la temperatura potrivita, iar anvelopele trebuie, de asemenea, protejate de lumina soarelui si pozitionate astfel incat sa se evite deformarile. Serviciul nostru auto va fi bucuros sa va ofere un serviciu de depozitare a anvelopelor.


Livrarea anvelopelor

Oferim o oportunitate de a cumpara anvelope pentru autoturisme la cele mai mici preturi din Chisinau cu livrare in toata Moldova! Atunci cand cumparam anvelope, oferim si servicii de anvelope la fata locului, stapanii nostri vor instala anvelope pentru dvs. si nici macar nu trebuie sa mergeti la serviciul auto.