Anvelope pentru echipamente speciale

Echipamentul folosit pentru a lucra cu o greutate mare necesita echipamente speciale, in special anvelope. Astfel de vehicule sunt utilizate, de exemplu, in constructii, extractia resurselor, lucrari rutiere si asa mai departe.

Atunci cand alegeti anvelope, trebuie sa intelegeti exact ce functii trebuie sa indeplineasca cauciucul.
Anvelopele trebuie sa asigure siguranta soferului, sa fie suficient de puternice, elastice si rezistente la uzura. In plus, cauciucul trebuie sa corespunda unui vehicul specific, tipului de munca efectuata si conditiilor climatice.

Clasificarea cauciucului pentru echipamente speciale

Atunci cand cumparati anvelope pentru echipamente speciale, trebuie sa tineti cont de multi factori, cum ar fi: proiectarea cauciucului special, natura lucrarilor efectuate, tipurile de rulare, restrictia de temperatura si, desigur, dimensiunile.

Constructia de anvelope speciale

Dupa tip, cauciucul este impartit in solid, pneumatic si bandaj. Pneumatice sunt cele mai comune, similare in design cu anvelopele auto. In principal, astfel de anvelope sunt preferate, deoarece au crescut deprecierea.
Anvelopele turnate Solid sunt mai durabile, nu au goluri in interior, interactioneaza cu obiecte ascutite fara probleme.
Cauciucul de bandaj este utilizat pe un drum plat, dur, utilizat in principal pentru remorci rulante.

Tipuri de protectori

  • "Stick" este o banda de rulare in forma literei “G", astfel de anvelope au caracteristici de tractiune sporite, sunt utilizate pentru incarcatoare, tractoare.
  • "Shashka" – cauciucul cu o astfel de suprafata de rulare are o permeabilitate mai mica, dar este rezistent la deteriorari, este durabil, este utilizat pentru echipamente de atelier.
  • "Turtle" – anvelope pentru echipamente de constructii, au o structura puternica, o capacitate sporita de cross-country.
  • "Valul intrerupt" -anvelopele cu o astfel de suprafata de rulare sunt utilizate pentru echipamente forestiere, au o capacitate ridicata de fond in zonele mlastinoase.
  • "Wave" – desenul este utilizat pentru anvelope cu tractiune ridicata, utilizate pentru incarcatoare, autobasculante, gredere
  • "Pomul de Craciun" este o banda de rulare pentru anvelopele agricole.

Clasificarea anvelopelor speciale in functie de temperaturile admise

In functie de conditiile climatice in care se desfasoara lucrarile, anvelopele pentru echipamente speciale sunt impartite in:

  • Standard, pentru functionare la temperaturi de pana la -45 grade Celsius.
  • Nord, cauciuc cu o compozitie chimica speciala, proiectat pentru temperaturi sub -45 grade Celsius.
  • Tropical, pentru functionare la temperaturi de pana la +60 grade Celsius.
  • Rezistent la caldura, proiectat pentru temperaturi ridicate, pana la +200 grade Celsius.


Cum de a alege si de unde sa cumparati anvelope pentru echipamente speciale?

Magazinul de anvelope si discuri Kormoran va propune sa cumparati anvelope de cea mai buna calitate pentru echipamente speciale la cele mai mici preturi din Chisinau. Daca nu stiti ce fel de cauciuc este necesar pentru vehiculul dvs., specialistii nostri sunt intotdeauna gata sa va sfatuiasca. De asemenea, oferim cea mai rapida livrare de anvelope si servicii de anvelope la fata locului, vom instala anvelope noi, fara a fi nevoie sa mergeti la serviciul auto.

De asemenea, puteti arunca o privire la catalogul cu anvelope pentru camioane.